A nappali berendezése Provence stílusban! Inspirációk és ötletek a rusztikus varázsa eléréséhez

Hogyan alakítsuk ki a Provence stílusú nappalit?

A vidéki egyszerűség és kényelem jegyében megőrzött belső térről álmodik? Szeretné, hogy otthona tükrözze a vidéki élet varázsait, valamint a francia otthon esztétikáját és eleganciáját? Megmutatjuk, hogyan rendezhessen be egy nappalit úgy, hogy egy kicsit megérezhesse benne a festői Provence stílust.

Provence stílus a belsőépítészetben: a francia vidék kifinomult egyszerűsége

Provence, amelyet főleg gyönyörű naplementékkel társítunk közvetlenül a levendula hatalmas területei felett, illetve egy csokor szárított gyógynövény illatával, tökéletes hely lett egy olyan stílus megalkotásához, amely divattá vált az egész világon.

A Provence stílus nem más, mint francia belsőépítészetamelyet a fényes déli éghajlat inspirált. Ez a stílus ötvözi a vidéki házak évszázados hagyományait és a Côte d'Azur örök szépségét. Meleg, hangulatos, de elegáns jegyzettel is tele van, ahogy egy francia otthonhoz illik. A Provence stílus már régóta nem csak a vidéki házak fontos eleme, hanem a városi lakások szerves részévé vált.

 
Hogyan alakítsuk ki a Provence stílusú nappalit?
 
Hogyan alakítsuk ki a Provence stílusú nappalit?
 

A Provence stílus jellemző tulajdonságai a belső térben

A dél-francia stílus ihlette belső terek a tengeri szellő frissességével, a gyógynövény készítmények és a levendula aromájával teli terek. Tele vannak olyan fénnyel, amely a szoba legkisebb zugaiba is eljut.

Mi jellemző még a stílusi tér elrendezésére egyenesen a francia vidékről:

  • meleg és lágy pasztell színek;
  • fából készült, elegáns, világos, gyakran fehér bútorok;
  • porcelánból és cserépből készült díszek;
  • virágdíszek;
  • természetes anyagok (pl. fa, kő, fém);
  • puha textíliák (pl. len, pamut)
  • növények (friss virágok, aromás gyógynövények)

Hogyan alakítsuk ki a Provence stílusú nappalit?

A Provence stílusú nappalit a tér nyitottsága, a napfény és az aroma jellemzi. Egy régi vízforraló vagy egy friss virág összetételű váza használata varázslatot adhat bármely vidéki belső térnek. A nappali régi bútorai tökéletes helyek lehetnek porcelán figurák, fémdobozok vagy családi fotókkal ellátott favázak számára.

A Provence stílusú nappali színei

A rusztikus, francia stílusú nappali alapja a színek. A színeknek köszönhetően romantikus, hangulatos és meghitt légkört teremthetünk a szobában. A Provence stílus első sorban élénk, pasztell színeket jelent. Az ilyen árnyalatok csodálatosan visszatükrözik az ablakon bejutó napsugarakat, így optikailag nagyítják és megvilágítják a nappalit.

Hogyan alakítsuk ki a Provence stílusú nappalit?

A Provence színei főleg a levendulalila és az orgona, valamint a sárga (az okker árnyalatai), a krémesen tompított kék és a homályos hamu szürke. Egy ilyen színkészlet finoman kombinálható egymással, vagy egyértelműen szembeállítható.

Ha kedveli ennek a stílusnak a színeit, és egy Provence stílusú nappali kialakításához szeretné használni, javasoljuk, hogy üzletünkben tekintse meg azokat a termékeket, amelyeket a francia színskála ihletett .

Provence stílusú nappali bútorok

A Provence stílusban készült elegáns és stílusos bútorokat a hagyományos formák és arányok jellemzik. Az élénk színekben megőrzött, természetes kopásokkal és vágásokkal díszített fabútorok minden nappali középpontjában állnak. Ezek olyan díszítő elemek, amelyek generációk óta beváltak, ezért egy Provence nappali berendezésében gyakran találunk egy gyönyörű tálalót és egy ősi asztalt, amely a családi élet központja. Az ilyen elegáns bútorokat kerámia és porcelán kiegészítőkkel vagy üveg deszkainkkal kell díszíteni, levendula vagy gyógynövény motívummal.

Provence stílus a belsőépítészetben

Természetes anyagok egy Provence nappali számára

A Provence stílus által ihletett nappaliban nem hiányozhatnak a természetes anyagok. Közülük a legfontosabb a fa, amelyből rusztikus, masszív bútorok és stílusos kiegészítők készülhetnek. Fontos, hogy a nappali berendezése kerámiából, kőből, kovácsoltvasból vagy téglából készült díszítő elemeket is tartalmazzon.

Finom szövetek, virágok és fény - a Provence varázs legfontosabb elemei

A Provence stílust a szerénység és a könnyedség jellemzi, éppen ezért a Provence stílusban tervezett nappali nem lehet létezni puha szövet nélkül. Finom függönyök, amelyek könnyen beengedik a levegőt és a fényáramot, tökéletes ablakdíszek lesznek. Olyan anyagok használhatók itt, mint a tüll, a szatén vagy a kalikó. Tökéletesen illenek, mintha a felhasznált anyagokat diszkrét virágnyomatokkal vagy apró gyöngyökkel díszítették volna.

Egyéb dekoratív szövetek közé tartozik a pamut, a len és a gyapjú. Tökéletesek párnákhoz és takarókhoz a nappali kanapék díszítésére. A Provence légkör megteremtésekor nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy az ilyen anyagokat virágmotívumok, sallangok, csipke kiegészítők, csíkok vagy csekkek is díszítették.

A NAPPALI BERENDEZÉSE PROVENCE STÍLUSBAN

A friss virágok és gyógynövények szintén mindig fontos szerepet játszanak a Provence stílusú nappalibann. Ha nincs hozzáférésünk hozzájuk, érdemes befektetni virágos festményekbe vagy érdekes, moderne ajtómatricákba, amelyek a francia Provence motívumával készültek.

Provence fali dekorációk a nappalihoz

A francia vidék esztétikája a mai napig népszerű tendencia, így nem lesz meglepő, hogy a dekorációs cikkek piacán rengeteg gyönyörű dekorációt talál, tökéletesen illeszkedve egy Provence stílusú nappalihoz.

Levendula témájú tapéták

A tapéta használata a nappaliban gyors és egyszerű módja annak, hogy a tér francia, idilli légkört teremtsen. Tökéletesek lesznek növényi motívumokkal, virágokkal vagy közvetlenül a Provence régiókra utaló tapéták. Üzletünkben érdemes odafigyelni Provence fotótapétára, illetve a Levendula fotótapétára.

Provence stílus a belsőépítészetben

Képek virágokkal és órákkal a Provence gyógynövények motívumával

A belsőépítészek azt javasolják, hogy olyan fali dekorációkat használjunk, amelyeket lágy színű virágos nyomatok díszítenek. A virágmotívummal ellátott képek csodálatosan kiemelik a falakat, és közelebb hozzák Dél-Franciaország varázsát.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy a gyógynövények elválaszthatatlan elemei a Provence stílusú nappali dekorációnak. A szoba elrendezésének fantasztikus kiegészítője lesz az óra használata a pohár Provence gyógynövények mintájával vagy akrilfestés szárított levelekkel.

Provence stílus a város forgatagában

A nappali Provence stílusú díszítése nagyszerű megoldás azok számára, akik szeretik a napos és békés szobákat. Érdemes egy ilyen stílust kialakítani a nagyvárosi lakásokban is, mert ez kedvez a csendnek és a kikapcsolódásnak, amelyet a városi utcák forgatagában sajnos oly kevéssé tapasztalhatunk. Ezenkívül a finom színű virágos és gyógynövényes motívumok romantikus és idilli jelleget kölcsönöznek a térnek.

A Provence enteriőr kialakítása időigényes feladat. De az alapszabályok betartásával rendkívüli, hangulatos és kényelmes otthont hozhat létre, amely örömet szerezni fog Önnek és vendégeinek.


HOGYAN LEHET KÖNNYEN ÉS HATÉKONYAN MEGVÁLTOZTATNI A FÜRDŐSZOBÁT?

HOGYAN RENDEZZÜNK BE EGY KIS HÁLÓSZOBÁT? TEKINTSE MEG AZ ÖTLETEINKET!

FOTÓKÉP HÁLÓSZOBÁBA ÉS A NAPPALIBA - NÉZZE MEG A MODERN ÉS EREDETI ELRENDEZÉSEKET, ÉS MERÍTSEN BELŐLÜK INSPIRÁCIÓT A VÁLTOZTATÁSHOZ!

Olvassa az alábbiakat is:
Rusztikus hálószoba – ötletek, amelyek inspirálnak a szoba felfrissítésére!
13.05.2022

Rusztikus hálószoba – ötletek, amelyek inspirálnak a szoba felfrissítésére!

Szeretnél rusztikus ötleteket bevezetni hálószobádba? Kifejezetten az Ön számára választottuk ki a rusztikus dekoráció legfontosabb jellemzőit. Ezek az ötletek egyszerre teszik melegsé és hangulatossá a belső teret - ahogy az egy vidéki stílushoz illik.

több
Hogyan díszítsük otthonunkat városi dzsungel stílusában? Városi dzsungel titkok nélkül
04.04.2022

Hogyan díszítsük otthonunkat városi dzsungel stílusában? Városi dzsungel titkok nélkül

A városi dzsungel egy olyan stílus, amely gyakran természetes és organikus megjelenést tartalmaz, színes akcentusokkal és hűvös hangulattal. A városi dzsungelt a bőséges zöldfelület-használat jellemzi, nemcsak növények formájában, hanem díszítőelemek felhasználásában is.

több
Home office – otthoni irodák elrendezése 5-féleképpen
16.03.2022

Home office – otthoni irodák elrendezése 5-féleképpen

Otthoni iroda esetén sokkal személyesebb karaktert adhatunk a helyiségnek. Érdemes gondoskodni arról, hogy környezetünkben legyenek olyan dolgok, amelyek örömet okoznak, inspirálnak. Az iroda állítólag funkcionális, de sokkal jobb olyan helyen dolgozni, ahol látható a személyiségünk.

több
A színek varázsa - a belső színek kiválasztásának szabályai
08.12.2021

A színek varázsa - a belső színek kiválasztásának szabályai

A lakberendezés nagy kihívást jelenthet. A felújítás során megtervezendő dolgok között van egy, amire a legtöbb időt fordítjuk. Ha színpalettát kell választunk egy helyiséghez, néhányan nem bírunk aludni emiatt. Van azonban néhány egyszerű módja annak, hogy színsémát válasszuk az adott térhez. Megsúgjuk hogy

több