Szerelési utasítás

Konyhai üvegpanelek szerelési utasítása

FIGYELEM! - az üvegpanel hátlapjára védelem céljából fel van ragasztva néhány csík a kétoldalas ragasztószalagból. A szalagról NEM szabad levenni a védő fóliát/papírt. A falat megtisztítjuk portól és zsíros szennyeződésektől. Érdemes a konyhai panel hátlapját is áttörölni. Ennek köszönhetően stabil lesz a rögzítés.


Az üvegpanelek konyhai falra történő felragasztása céljából ajánljuk a hígítómentes szerelési ragasztó, az ún. tükörragasztó használatát. Az általunk végzett tesztek alapján más ragasztók nem garantálják a stabil rögzítést.


Kismennyiségű ragasztót (elég egy babmag nagyságú csepp) pontszerűen viszünk fel, néhány centiméterenként, minden szalag közepén. Miután felvittük a ragasztót a szalagokra, a panelt erősen nyomjuk a falhoz.


FONTOS - a ragasztó kötésideje 24 - 48 óra. Ne feledje, hogy miután rányomta a panelt a falra, biztosítson számára alátámasztást – a konyhai munkalapon vagy egy lécen/éken. Csak a kötési idő letelte után, azaz legkésőbb 48 óra után az alátámasztás eltávolítható.

NE FELEDJE - más ragasztási módszerek alkalmazása és a ragasztó szalagokon kívül történő felvitele a grafika sérüléséhez vezethet, amire a garancia nem terjed ki.

Ezenkívül felhívjuk a figyelmet arra, hogy a gáztűzhellyel ellátott égőktől legalább 20 cm távolságot ajánlunk, mivel ez károsíthatja a terméken lévő lenyomatot.


Tájékoztatjuk Önöket, hogy a konyhai paneleket közvetlenül egy tiszta, por- és szennyeződésmentes falra kell helyezni, nem vállalunk felelősséget a más felületre helyezett panelekért.

UTASÍTÁSOK A FESTMÉNY NÉGY AKASZTÓRA VALÓ FELSZERELÉSÉHEZ

Köszönjük, hogy megvásárolta festményünket.
Az összeszerelő készlet a következőket tartalmazza:
- 4 fém akasztó (köztük két mozgatható, szélesebb)
- 4 bővítő dugó
- 4 csavar

Miután kiválasztotta a megfelelő helyet a festmény felakasztásához, elkezdheti az összeszerelést.

Először 4 akasztót kell rögzítenie a falba csavarokkal és fali dugókkal.

Javasoljuk, hogy az akasztókat függőlegesen helyezzék el egymáshoz képest, ezért meg kell mérni és megjelölni például egy ceruzával a falon, ahol a lyukakat ki kell fúrni.

A lyukak fúrása után be kell csavarni a fém akasztókat.
Javasoljuk, hogy ezeket az rögzíthetetlen akasztókat rögzítse alul, a mozgathatóakat pedig fent. Ez lehetővé teszi a festmény könnyebb becsúszását.

Ezután óvatosan be kell illesztenie a festményt az akasztókba. Biztonságos megoldás, ha az alsó, rögzített akasztókra támasztja, és mozgathatóak segítségével rögzíti a felsőkhöz.

Javasoljuk, hogy az akasztókat ne a festmény legszéleibe szereljék be, hanem kb. 10 cm-re a festmény szélétől.

A 4 akasztóra rögzítő készletünk szabványos, azonos méretű. A festmény méretétől függően a festmény és az akasztó között lehet egy kis rés, de ez nem befolyásolja a használat biztonságát. Finoman megnyomhatja őket, olyan módon hogy ne sérüljön a festmény.

UTASÍTÁSOK A VÍZSZINTES ÓRA/FESTMÉNY KAMPÓKRA VALÓ FELSZERELÉSÉHEZ

1) Helyezze a bővítő dugókat a falba egymástól megfelelő távolságra, a kívánt magasságban
2) Ezután próbálja fel a horgokat. Ha szükséges, kissé meghajlíthatja őket
3) Rögzítse a kampókat csavarokkal
4) Az órát/festményt felakasztjuk a felszerelt horgokra
Az óra habtartókkal rendelkezik, amelyekkel az órát a falhoz igazítják - ne feledje, hogy a védőfóliát nem szabad levenni róluk.