Boho stílusú nappali - elrendezések és inspirációk a belső tér művészi metamorfózisához

Hogyan rendezzük be a boho stílusban a nappalit?

Népszerű a művészek, divat- és belsőépítészek körében, valamint a városi nyüzsgés által körülvett otthonokban is nagy sikert aratott. A boho stílus, mivel erről beszélünk, lehetővé teszi számunkra, hogy korlátlan kifejezést nyújtsunk a belsőépítészetben, ami örökéletű trendé vált.

A boho stílus rendkívül változatos, gyakran meglepő és érdekes. A színek, textúrák és minták csodálatos keveréke, amely különböző korszakok és kultúrák hatásait és elemeit ötvözi, ezért is szeretnénk az egyedi hangulatát a saját otthonunkba is bevinni.

Tanácsot adunk hogyan kell díszíteni a boho stílusú nappalit hogy érezze benne ennek az egyedi esztétikának a lényegét: a kreativitást, a lelkesedést és az élet könnyedségét.

Boho stílus a belsőépítészetben: színek és etnikai motívumok vonzó összjátéka

A boho eklektikus jellege azt jelenti, hogy nincsenek rögzített, írott szabályok az ilyen stílusú terek kialakítására. Vannak azonban olyan gyakori praktikák, amelyek kiváló kiindulópontot jelentenek a belső elrendezéshez:

  • A bohém stílus ihlette terek tele vannak fénnyelamely csodálatosan hangsúlyozza a szoba egyedi színeit, textúráit és etnikai kialakítását
  • A boho stílus lehetőséget ad az őrültségre. Nincs olyan, hogy "túl sok". A dekorációkkal olyan légkört teremthetsz, amelyet szeretsz és amelyben jól érzed magad. Tehát bátran kombináld a látszólag össze nem illő egyedi kiegészítőket, amiket például régiségpiacon találsz.
  • Különböző típusú bútorok és kiegészítők jól működnek a boho esztétikában. A fő feladatod az lesz, hogy ügyesen kombináld őket a kívánt hangulat létrehozása érdekében.
 
Boho stílus a belsőépítészetben
 
Hogyan alakítsuk ki a Provence stílusú nappalit?
 
milyen festmenyt valasszunk a nappali szamara
 

Hogyan rendezzük be a boho stílusban a nappalit?

A nappali az egész ház szíve. Ez egy olyan tér, amely összehozza a család tagjait, és kikapcsolódást nyújt egy nehéz munkanap után. A boho a természet ihlette dekorációkat használja,ezért a buja növények, a fa elemek és a meleg színek a nappali elválaszthatatlan részévé válnak. Tehát mi a legjobb ötlet egy boho stílusú nappali díszítéséhez?

Falak színei a boho nappaliban

A boho stílus sokat fejlődött azóta, hogy a bohém művészvilág először megihlette. Akkoriban sokkal színesebb és energikusabb volt. Ma a boho stílus lehetővé teszi a színek kombinációit visszafogottabb árnyalatokban. A falszínek célja, hogy biztonságos hátteret biztosítsanak, így a szokatlan, kontrasztos árnyalatú kiegészítők még kifejezőbbek lesznek.

camera de zi cu o bucatarie

A boho stílusban berendezett nappaliban a földszínek dominálnak, mint például a bézs, a barna árnyalatai, a khaki vagy a szürke világosabb változatai. Megjelenik a fehér is, ami némileg a skandináv stílusra utal, de a díszítőelemek telített színei és mintái nagyszerűen kiemelik a belsőépítészet eredetiségét. A fal tompa tónusának megtartása harmonikus alapot teremt a művészi környezethez.

Boho stílusú nappali bútor

A boho stílusú nappali bútorok történetekben gazdag darabok. Nem kell, hogy feltétlenül a régebbi korokból származó eredeti kiegészítők legyenek. Lehetnek vadonatújak, de fontos, hogy úgy nézzenek ki, mintha lett volna korábbi életük, mielőtt az otthonodba kerültek. Úgy néznek ki, mintha csak egy bazárban állnának Dél-Amerika egy távoli részén.

A rattan, a rafia és a vesszőfonat a boho stílusú bútorok klasszikus anyagai. A nappali dekoráció alapja egy nagy, kényelmes kanapé lesz, puha kárpitozással - gyakran pasztellszínekben. A csodálatos rattan bútorok trópusi hangulatúvá teszik a teret. A vintage stílusú bútorok, például a sötét fából készült komód, szekrény vagy dohányzóasztal tökéletes kontrasztot alkotnak a többi kiegészítő visszafogott színeivel.

 
Boho nappali modern kiadásban
 
Hogyan rendezzük be a boho stílusban a nappalit?
 

Ne feledkezz meg a marokkói puffokról vagy az eredeti módon felújított székekről a nagyi padlásáról. A kényelmes környezet megteremtéséhez elengedhetetlen a sok puha ülőalkalmatosság.

Természetes anyagok, népies minták és szobanövények - a boho stílus lényege

Sok természetes anyagot használunk a boho stílusú nappali kialakításában. Ezek elsősorban gazdag etnikai mintákkal és állati motívumokkal díszített textíliák, például párnák és rojtos puha takarók. Nagyon népszerűek az aszimmetrikusan felfüggesztett vászonképek, makramék, perzsa szőnyegek vagy egyéni kézműves darabok.

Soha nem lehet túl sok szobanövényből egy boho otthonban. A boho nappali a természetből táplálkozik, amely a tér szinte minden sarkát lefedi. Ha nem engedheted meg magadnak, hogy sok növény legyen az otthonodban, akkor csodálatosan díszítheted a belső teret olyan dekorációkkal, mint pl. virágos falfestmények és a természetes fotótapéták.

Boho stílusú nappali bútor

Mielőtt elkezdenéd boho stílusban berendezni a nappalid, győződj meg róla, hogy van elég hely a művészi dekoráció számára. A boho stílus az apró dolgok végtelen tárháza, amely vizuális káoszt hoz létre, mégis egyszerűen gyönyörű.

Boho nappali modern kiadásban

Szeretnéd kipróbálni a modern boho stílust? Mi sem könnyebb ennél! A modern boho stílusú nappali elsősorban a színek merész kombinációja. Ezek lehetnek sötétebb színű falak vagy szokatlan árnyalatú és textúrájú kifejező kiegészítők.

Egy modern bohém nappali kialakításakor elegáns elemeket keverhetsz vonzó boho-elegáns darabokkal, amelyek további árnyalják a palettát és egyéniséget biztosítanak. Kombináld a világos falakat erős vintage kiegészítőkkel, vagy tegyél különböző fémtárgyat a fonott kiegészítők mellé. Az új nappali berendezése tényleg attól függ, hogy hány ilyen eklektikus ötletkeverék van a fejedben.


KONYHAI FOTÓTAPÉTÁK - EREDETI MÓDJA AZ EGYEDI LAKBERENDEZÉSNEK

FESTMÉNYEK A HÁLÓSZOBÁHOZ ÉS A NAPPALIHOZ - MILYEN TÍPUSÚ ÉS MÉRETŰ FESTMÉNY LESZ A LEGALKALMASABB A TE OTTHONOD SZÁMÁRA?

A NAPPALI BERENDEZÉSE PROVENCE STÍLUSBAN! INSPIRÁCIÓK ÉS ÖTLETEK A RUSZTIKUS VARÁZSA ELÉRÉSÉHEZ

Olvassa az alábbiakat is:
Konyhai fotótapéták - eredeti módja az egyedi lakberendezésnek
15.07.2021

A fali fotótapéták régóta díszítik belső tereinket. Szívesen helyezzük fel őket hálószobánkba, nappalinkba és a gyermekeink számára kialakított helyiségekbe.De mi a helyzet a konyhával?Segítünk eldönteni, hogy milyen anyagot és mintát válasszon a fotótapétájához, hogy az tökéletesen illesz

több
Hogyan ragasztható fel a fotótapéta? Gyakorlati tanácsok és trükkök
18.06.2021

A fotótapéta divatos és praktikus módja a gyönyörű belső terek létrehozásának. Szezonról szezonra egyre népszerűbbek a forradalmi felhelyezési technikának köszönhetően, amely nem igényel tapétaragasztót.

több
A nappali berendezése Provence stílusban! Inspirációk és ötletek a rusztikus varázsa eléréséhez
20.05.2021

A vidéki egyszerűség és kényelem jegyében megőrzött belső térről álmodik? Szeretné, hogy otthona tükrözze a vidéki élet varázsait, valamint a francia otthon esztétikáját és eleganciáját? Megmutatjuk, hogyan rendezhessen be egy nappalit úgy, hogy egy kicsit megérezhesse benne a festői Provence stílust.

több
Üveg vagy fa vágódeszka? Ismerje meg a vágódeszkák hatékony tisztításának és a rajtuk lévő szennyeződések eltávolításának módjait
21.04.2021

A vágódeszkák az ételkészítés szerves részét képezik. Nehéz elképzelni a hús- vagy kenyérszeletelést vágódeszka nélkül. Milyen vágódeszkát válasszunk?

több