Festmények a hálószobához és a nappalihoz - milyen típusú és méretű festmény lesz a legalkalmasabb a Te otthonod számára?

milyen tipusu es meretu festmeny

A falon lévő festmények divatos és modern kiegészítést jelentenek minden otthon belső kialakításában. Érdemes kihasználni őket a nappali és a hálószoba mindennapi rendezésében. A festmény melyik témája, típusa és mérete felel meg legjobban a Te otthonodnak? Mit kell kerülni és mi lesz divatos ebben a szezonban?

Falfestmények fajtái - melyiket válasszuk?

Az üvegfestmények edzett üvegből készülnekamely, ellenáll a karcolásoknak, a magas hőmérsékletnek és a nedvességnek. Ez a fajta festmény ajánlott a konyhához és a fürdőszobához, illetve a legigényesebb helyiségekhez, ha elrendezésükről van szó. A fürdőszobában levő tartós nedvesség nem károsíthatja az üvegfestményt, akárcsak a konyha magas hőmérséklete sem. Karcállóságának köszönhetően az üvegfestmény sokáig változatlan alapotban marad.

Milyen festményt válasszunk a nappali számára?

Az akril festmények határozottan könnyebbek, mint az üveg festmények, ennek köszönhetőnek könnyebben karcolódnak, és nem annyira ellenállnak a konyha vagy a fürdőszoba káros körülményeinek. Az akrilüvegen készített festmények a nappali vagy a hálószoba eredeti dekorációi lehetnek. Kisgyermekek elől felfüggesztve nem karcolódnak és nem károsodnak. Az akrilüvegen készült festmények könnyebbek, mint az üvegfestményekezért félelem nélkül teherhordó falakra akaszthatók.

 
milyen festmenyt valasszunk a nappali szamara
 
milyen festmenyt valasszunk a nappali szamara
 
milyen festmenyt valasszunk a nappali szamara
 

Melyik festményt válasszuk a hálószobához?

A vászonfestmények könnyűek és nem igényelnek kereteket, tapintással hasonlítanak a hagyományos vászonra. Ez a három előny teszi őket a legjobb dekorációvá a gyermek szobájában. Még abban az esetben is, ha a festmény leesik a falról, ami valóban ritka eset. A festmény elég könnyű ahhoz, hogy ne sérüljön meg. Modern canvas festmények A hálószobában, az ágy felett is jól fognak nézni. Ergonómikus kialakításuknak köszönhetően a telepítés csak néhány percet vesz igénybe, és kevés helyet foglalnak el a falon. A gyerekek szeretik a színeket, ezért érdemes választani az intenzív színű motívumokat. A virágminták és az absztrakciók egyaránt tökéletesen illeni fognak a hálószobához. Ha hálószobája skandináv stílusban van berendezve, vezessünk be áttörő színt, amely karaktert kölcsönöz a belső térnek.

 
melyik festmenyt valasszuk a haloszobahoz
 
 
melyik festmenyt valasszuk a haloszobahoz
 

 

3D hálószobás festmények - a dekoráció új dimenziója

A 3D-s dekorációk sokféleképpen használhatók a belső térben, például képként a falon is . Az ilyen festményeket különösen ajánljuk olyan kis helyiségekhez, ahol nincs mélység. Ez a szembetűnő eljárás gyakran lehetővé teszi a tér optikai nagyítását. Ajánlatos elsősorban azoknak, akik mindenekelőtt értékelik a romantikus légkört - akt festmények hálószobákhoz - hozni fognak egy kis fűszert a belső térbe. A virágmotívumú hálószoba 3D-s festményei mindenképpen jó meggoldás egy tinédzser hálószoba esetében.

Fekete-fehér festmények a hálószobához

A kontrasztos színek iránt érdeklődés évek óta folyamatosan népszerű. Különösen ajánlott a fekete és a fehér kombináció ami az egyik legelegánsabb színkombinációnak számít. Nem csoda, hogy a belső terek szeretik az ellentéteket. A fekete-fehér festmények jól nézni fognak a hálószobában, valamint a nappaliban vagy a konyhában. Az absztrakt, kontrasztos akcentusok azoknak a minimalistáknak szólnak, akik a fekete-fehéret használják a mindennapi belső stílusban.

fekete feher festmenyek a haloszobahoz

Festmények keretben a nappalihoz

A keretfestmények mindenképpen a hagyományőrzők számára fontosak. Gyönyörű, festett portrék vagy tájak egészítik ki a shabby chic vagy vintage stílusú belső berendezéseket. Olyan időket élünk, amikor a használt dolgok egyre fontosabbak a belső berendezés terén. A régi fali egységei, a kristály és a fotelek második életet nyernek egy nappali vagy hálószoba vintage stílusú elrendezésében. Ha nagyszülei bútorai vannak a kollekcióban, próbáljuk meg felhasználni őket a belső berendezésben. Az így berendezett nappaliban a keretfestmények biztosítanak retro légkört és eleganciát!

Modern festmények a nappalihoz

Egyrészt a vintage stílus továbbra is a csúcson van, másrészt jól látható a modern stílusú belsőépítészet trendje, amelynek nincs sok közös vonása a klasszikus stílussal.. Milyen kiegészítőket és dekorációkat válasszunk egy modern nappalihoz? A modern stílus szokatlan anyagkombinációkat használ, például egy fonott asztalt üvegfedéllel vagy egy fémszerkezetet fafedéllel. A modern stílust olyan egyszerű formák uralják, mint a téglalapok vagy a négyzetek. Nincs hely a csillogásnak és a gazdag kiegészítőknek.

modern festmenyek a nappalihoz

Egyszerű, tetőtéri stílus, kifinomult minták nélkül. A közelmúltban fémből (általában fényes alumíniumból) készült díszek kezdenek megjelenni a szalonokban, amelyek fehér vagy krém környezetben kombinálva ízlésesek és elegánsak lehetnek. A modern légkörű nappali festmények meglehetősen visszafogottak, legtöbbszer semleges színtartományban vannak. Válasszunk üveg vagy akril festményeket egy ilyen stílusban berendezett nappali számára.
Merítsünk ihletet és hozzunk létre egy egyedi belső teret, amelyben jól érezzük magunkat.


FOTÓKÉP HÁLÓSZOBÁBA ÉS A NAPPALIBA - NÉZZE MEG A MODERN ÉS EREDETI ELRENDEZÉSEKET, ÉS MERÍTSEN BELŐLÜK INSPIRÁCIÓT A VÁLTOZTATÁSHOZ!

HOGYAN RENDEZZÜNK BE EGY KIS HÁLÓSZOBÁT? TEKINTSE MEG AZ ÖTLETEINKET!

MODERN BERENDEZÉS SZÜRKE SZÍNBEN

Olvassa az alábbiakat is:
Rusztikus hálószoba – ötletek, amelyek inspirálnak a szoba felfrissítésére!
13.05.2022

Rusztikus hálószoba – ötletek, amelyek inspirálnak a szoba felfrissítésére!

Szeretnél rusztikus ötleteket bevezetni hálószobádba? Kifejezetten az Ön számára választottuk ki a rusztikus dekoráció legfontosabb jellemzőit. Ezek az ötletek egyszerre teszik melegsé és hangulatossá a belső teret - ahogy az egy vidéki stílushoz illik.

több
Hogyan díszítsük otthonunkat városi dzsungel stílusában? Városi dzsungel titkok nélkül
04.04.2022

Hogyan díszítsük otthonunkat városi dzsungel stílusában? Városi dzsungel titkok nélkül

A városi dzsungel egy olyan stílus, amely gyakran természetes és organikus megjelenést tartalmaz, színes akcentusokkal és hűvös hangulattal. A városi dzsungelt a bőséges zöldfelület-használat jellemzi, nemcsak növények formájában, hanem díszítőelemek felhasználásában is.

több
Home office – otthoni irodák elrendezése 5-féleképpen
16.03.2022

Home office – otthoni irodák elrendezése 5-féleképpen

Otthoni iroda esetén sokkal személyesebb karaktert adhatunk a helyiségnek. Érdemes gondoskodni arról, hogy környezetünkben legyenek olyan dolgok, amelyek örömet okoznak, inspirálnak. Az iroda állítólag funkcionális, de sokkal jobb olyan helyen dolgozni, ahol látható a személyiségünk.

több
A színek varázsa - a belső színek kiválasztásának szabályai
08.12.2021

A színek varázsa - a belső színek kiválasztásának szabályai

A lakberendezés nagy kihívást jelenthet. A felújítás során megtervezendő dolgok között van egy, amire a legtöbb időt fordítjuk. Ha színpalettát kell választunk egy helyiséghez, néhányan nem bírunk aludni emiatt. Van azonban néhány egyszerű módja annak, hogy színsémát válasszuk az adott térhez. Megsúgjuk hogy

több