Home office – otthoni irodák elrendezése 5-féleképpen

Home office – otthoni irodák elrendezése 5-féleképpen

Egyesek szerint, a hatékonyság kulcsa szervezettségben rejlik. Ez csak részben igaz. A szervezettség valóban segít, hogy megtaláld azt, amire éppen akkor szükséged van, ám a megfelelően előkészített, jó munkaterület hiánya, ugyanúgy vezethet a hatékonyság csökkenéséhez. Ha a legjobb módját keresed otthoni irodád kialakításának a maximális hatékonyság elérése érdekében, néhány dolgot szem előtt kell tartanod.

A megfelelő munkaterület kijelölése – hol rendezzük be otthon az irodánkat?

Az otthoni iroda elhelyezkedése nagyon fontos. Mivel távmunkánk minősége függ ettől, ezért az első lépés a hely kijelölése az otthoni iroda számára.

Az otthoni munkavégzés során alapvető érdekünk, hogy magánszféránkat megvédjük. Azért, hogy biztosítsuk minden zajforrás kizárását, ami elterelheti a figyelmünket. Nagy előny, ha otthoni irodánk számára külön szoba áll rendelkezésre, mit tehetünk azonban, ha nincs ilyen helyiségünk, és közös térben kell irodát létesítenünk? Érdemes elgondolkodni azon, hogy azotthoni irodát egyedi készítésű gardróbszekrényekkel rendezzük beamik könnyen kezelhetők. Egy másik megoldás lehet a lépcső alatti tér irodává alakítása. Ezek nagyszerű ötletek, ha korlátozottak a lehetőségeink hely szempontjából.

Szintén kényelmes megoldást jelentenek a mobil térelválasztók. Könnyen elhelyezhetők ott, ahol éppen dolgozni készülünk, munka után pedig összecsukhatók és elrejthetők. A ház többi részétől való leválasztás kifejezetten jó irányba befolyásolja a hatékony munka végzésünket.

 
Home office – otthoni irodák elrendezése 5-féleképpen
 
Home office – otthoni irodák elrendezése 5-féleképpen
 

Javasoljuk, az íróasztal az ablak elé helyezését, ezáltal biztosíthatjuk magunknak a folyamatos, friss levegőt és D-vitamint valamint elkerülhetjük vele a fény bosszantó visszaverődését is a számítógép képernyőjéről. Az ablakból nyíló kilátás szintén megnyugtatóan hat ránk - és a képernyőt mellőző rövid szüneteket is biztosan meghálálja majd szemünk.

A szervezett tér tiszta elmét eredményez

A távmunkahely zsúfoltsága negatívan befolyásolhatja a kreativitást és a hatékonyságot. Érdemes listát készíteni azokról a dolgokról, amik felesleges szemétként terhelik a terünket. Törekedjünk rá, hogy minden dolognak saját helyet alakítsunk ki, evvel is elejét vesszük az újabb rendetlenségnek.

Az otthoni irodák általában kisebbek, mint amivel egy cégnél rendelkezünk, ezért olyan fontos a szervezettség. Hasznos lehet még a polcokra tárolódobozok beszerzése is, amik jótékonyan elrejtik szemünk elől a papírokat és egyéb apróságokat. Ha nincs kijelölt munkahelyed a lakáson belül, jól jöhetnek a gurulós tároló dobozok. Könnyen átvihetők egyik helyről a másikraezzel biztosítva a rugalmasságot, ha otthoni irodánkat szükséges lenne áthelyeznünk.

 
Home office – otthoni irodák elrendezése 5-féleképpen
 
Home office – otthoni irodák elrendezése 5-féleképpen
 
Home office – otthoni irodák elrendezése 5-féleképpen
 

Bútorok és kiegészítők az otthoni irodában, amelyek a távmunka kényelmét hivatottak szolgálni

Az otthoni iroda működésének alapja a megfelelő bútorzat. Általuk biztosított a kényelmes és hatékony munkavégzésről való gondoskodás. Az otthoni iroda alapelemei az íróasztal és a fotel. Az íróasztalon elegendő helynek kell lennie a monitor képernyőjének, a dokumentumoknak és a további irodai kiegészítőknek. Érdemes körültekintően megismerni a bútorpiaci kínálatot, hogy kiválasszuk otthonunkba a méretben és formában legjobban illő íróasztalt.

Az otthoni iroda legfontosabb felszerelése a karosszék. Érdemes egy ergonomikus munkahelyi alkalmatosságba beruházni, hogy megelőzzük a hátfájást és az ebből eredő gerincbetegségeket. Ha nem engedhetjük meg magunknak az új bútorokat, akkor meglévő felszereltségünket fejleszthetjük - új / járulékos értékcsökkenés megelőzéssel, festéssel, szövet kárpitozással.

Az otthoni iroda berendezésekor fontos a természetes fény, de ugyanannyira fontos a kiegészítő világítás is. Ideális esetben az asztali lámpa irányfényét hangulatos mennyezeti világítással kell kombinálni.

Egy kis kreativitás a tér személyre szabásakor

Otthoni irodánk személyessé tételére nagyobb lehetőségünk nyílik . Érdemes odafigyelni rá, hogy örömet okozó és inspiráló dolgokkal vegyük magunkat körül. Az irodának mindenek előtt funkcióját jól betöltőnek kell lennie, ugyanakkor sokkal jobb olyan helyen dolgozni, ahol a személyiségünk is érvényesülhet. Jó szolgálatot tehetnek a függő polcok kedvenc dolgaink bemutatásához. Feltehetjük rájuk a kedvenc könyveinket, képeket és fényképeket. Szintén remek ötlet a kitűző táblák használata, hiszen amellett, hogy segítenek megszabadulni az íróasztalon lévő rendetlenségtől, kreativitásunknak is helyet adnak.

Home office – otthoni irodák elrendezése 5-féleképpen

Az iroda zöldje - cserepes növények és hatásuk közérzetünkre

A növények megnyugtatják az embert, támogathatják alkotó energiáinkat, akár munkavégzésünk eredményességét is. Párásítják és tisztítják a levegőt, ami különösen fontos olyan helyen, ahol például elektronikus eszközök vannak. Kiválóan használhatók potenciálisan stresszes környezetben, mivel nagymértékben javítják a hangulatot. Nemcsak díszítőelemek lesznek, amelyek feldobják az íróasztalunkat, hanem kiváló ugródeszkává válnak a munkából való kizökkenéshez, csökkentik az álmosságot vagy akár a fejfájást. Ne feledkezzünk meg róluk az új otthoni iroda tervezésekor.

Olvassa az alábbiakat is:
Rusztikus hálószoba – ötletek, amelyek inspirálnak a szoba felfrissítésére!
13.05.2022

Rusztikus hálószoba – ötletek, amelyek inspirálnak a szoba felfrissítésére!

Szeretnél rusztikus ötleteket bevezetni hálószobádba? Kifejezetten az Ön számára választottuk ki a rusztikus dekoráció legfontosabb jellemzőit. Ezek az ötletek egyszerre teszik melegsé és hangulatossá a belső teret - ahogy az egy vidéki stílushoz illik.

több
Hogyan díszítsük otthonunkat városi dzsungel stílusában? Városi dzsungel titkok nélkül
04.04.2022

Hogyan díszítsük otthonunkat városi dzsungel stílusában? Városi dzsungel titkok nélkül

A városi dzsungel egy olyan stílus, amely gyakran természetes és organikus megjelenést tartalmaz, színes akcentusokkal és hűvös hangulattal. A városi dzsungelt a bőséges zöldfelület-használat jellemzi, nemcsak növények formájában, hanem díszítőelemek felhasználásában is.

több
A színek varázsa - a belső színek kiválasztásának szabályai
08.12.2021

A színek varázsa - a belső színek kiválasztásának szabályai

A lakberendezés nagy kihívást jelenthet. A felújítás során megtervezendő dolgok között van egy, amire a legtöbb időt fordítjuk. Ha színpalettát kell választunk egy helyiséghez, néhányan nem bírunk aludni emiatt. Van azonban néhány egyszerű módja annak, hogy színsémát válasszuk az adott térhez. Megsúgjuk hogy

több
Hogyan rendezzünk be a nappalit skandináv stílusban - ötletek a berendezéshez
20.09.2021

Hogyan rendezzünk be a nappalit skandináv stílusban - ötletek a berendezéshez

A Skandinávia által ihletett tér legyen funkcionális, harmónikus és frissesség jellemezze. A skandináv stílusban kialakított belső tereket a szigorúság jellemzi, de az átgondolt kiegészítőknek köszönhetően a szobák esztétikusabbá és hangulatosabbá válnak. azt tanácsoljuk hogyan rendezzünk be egy nappalit a nordic h&a

több