Hogyan ragasztható fel a fotótapéta? Gyakorlati tanácsok és trükkök

Provence stílus a belsőépítészetben

A fotótapéta divatos és praktikus módja a gyönyörű belső terek létrehozásának. Szezonról szezonra egyre népszerűbbek a forradalmi felhelyezési technikának köszönhetően, amely nem igényel tapétaragasztót. Természetesen különböző okokból még mindig a hagyományos tapétaragasztás van elterjedve, ragasztó használatával és a fal kenésével. Hogyan kell megfelelően felragasztani a fotótapétát, hogy tökéletesen rögzüljön a falra? Milyen anyagú tapétát érdemes választani a belső térhez?

A kapható fotótapéták típusai

Sokféle anyag létezik, amikből fotótapéták készülnek. Hogyan válasszuk ki a legjobb anyagot a belső térhez? Kezdjük a legismertebbel, amely hatékonyan forradalmasította a tapétapiacot - öntapadó anyag.

Öntapadó fotótapéták

Az öntapadó fotótapéta nem igényel tapétaragasztót, úgy ragasztható a falra, mint egy matrica. A fotótapéta felhelyezése nem tart tovább 60 percnél, bár könnyebb lesz, ha talál valakit, aki segít benne. Határozottan ajánljuk ezt az anyagot olyan igénybe vett felületekre, mint a konyha vagy a fürdőszoba. A magas hőmérséklet és a nedvesség semmilyen módon nem károsítja az ilyen fotótapétát, így sikeresen használható fali dekorációként ezekben a helységekben. Mit kell feltétlenül szem előtt tartani, ha hosszú ideig szeretné élvezni a fotótapétát? Ha úgy dönt, hogy eltávolítható fotótapétát helyez fel, készítse elő a falfelületet. Mit is jelenti ez pontosan? Ne tegye a tapétát frissen festett falra, várjon 3-4 hetet.

A kapható fotótapéták típusai

Ellenkező esetben a tapéta nem ragad fel megfelelően, és a friss festék egy részével együtt leválik. Szeretne megbizonyosodni arról, hogy a tapéta jól tapad? Válasszon egy sima textúrájú falat. Ellenkező esetben a tapétát ragasztóval kell megerősíteni. A levehető tapéta szükség szerint szabadon felragasztható és lehúzható, bár lehúzáskor lepereghet. Ha a felhelyezés során légbuborékok jelennek meg rajta, egyszerűen simítsa ki azokat.

Flizelin fotótapéták

Vinyl fotótapéták flizelinen tartósak és ellenállnak a mechanikai sérüléseknek, a nedvességnek és a magas hőmérsékletnek, ezért igénybe vett helyiségekben és minden olyan helyiségben is ajánlott, ahol erős szennyeződésnek lehetnek kitéve, például egy gyermekszobában. A vinyl bevonat az, ami frissen tartja a nyomatot, így az nem fakul ki, még hosszabb használat után sem. Könnyen tisztíthatók, elég letörölni vízzel megnedvesített ruhával, vagy intenzív szennyeződés esetén egy kis mosószeres vízzel. Ez a fajta tapéta flizelin tapétaragasztót igényel, amelyet a falra kell kenni, nem a tapétára.

hogyan ragasztható fel a fotótapéta

Latex fotótapéták

Latex fotótapétát a kissé fényes, szatén bevonatnak köszönhetően elegánsak. Ez a fajta faldekoráció előnyös lehet a kis helyiségekben. Egy ilyen fotótapéta feldobja a belső teret, és növeli a térérzetet. Mivel a latex fotótapéták nagyon elegánsak, a nappaliban és a hálószobában mutatnak a legjobban. Hogy minél tovább élvezhesse a dekorációt, ne ragassza a konyhába vagy a fürdőszobába. Ez a fajta anyag könnyen magába szívja a nedvességet. Az ilyen tapéták rögzítéséhez latex tapétaragasztó használatára van szükség. Tapétaragasztót a különböző felületekhez bármely építőipari szaküzletben beszerezhet. A fotótapéta átlagos költsége a választott anyag típusától függ. A ragasztót igénylő tapéták esetében a tapétaragasztó költségét hozzá kell számolni a tapéta árához.

A kapható fotótapéták típusai

Szobák típusai

Mint már tudja, vannak olyan fotótapéták, amelyek nem alkalmasak bizonyos helyiségek dekorálására, illetve vannak univerzális típusok, amelyek bárhol könnyen alkalmazhatók. Mely helyiségekben használjon hagyományos, öntapadó, latex és flizelin tapétát? A hagyományos tapéta felragasztható a nappaliba, a hálószobába vagy a gyermekszobába, valamint az irodába. Nem javasoljuk a konyhában vagy a fürdőszobában történő telepítést, mivel a hő és a nedvesség hatására könnyen leválhatnak. A vinyllel borított öntapadós és flizelin tapéta a védőrétegeknek köszönhetően korlátozás nélkül bárhova felragasztható. Ha a fürdőszobában kívánja felhelyezni, válasszon egy helyet, ahol nem kerül közvetlen kapcsolatba folyóvízzel. A latex tapéta érzékeny, ezért nem javasoljuk a konyhában, a fürdőszobában és a gyermekszobában, mivel könnyen, deformálódik és kevésbé nedvességálló.
Reméljük, hogy sikerült inspirációt adnunk, és megteremti saját egyedi belsőépítészeti kialakítását a modern fotótapéták segítségével.


A NAPPALI BERENDEZÉSE PROVENCE STÍLUSBAN! INSPIRÁCIÓK ÉS ÖTLETEK A RUSZTIKUS VARÁZSA ELÉRÉSÉHEZ

HOGYAN RENDEZZÜNK BE EGY KIS HÁLÓSZOBÁT? TEKINTSE MEG AZ ÖTLETEINKET!

Olvassa az alábbiakat is:
Boho stílusú nappali - elrendezések és inspirációk a belső tér művészi metamorfózisához
10.08.2021

Népszerű a művészek, divat- és belsőépítészek körében, valamint a városi nyüzsgés által körülvett otthonokban is nagy sikert aratott. A boho stílus, mivel erről beszélünk, lehetővé teszi számunkra, hogy korlátlan kifejezést nyújtsunk a belsőépítészetben, ami örökéletű trendé vált.

több
Konyhai fotótapéták - eredeti módja az egyedi lakberendezésnek
15.07.2021

A fali fotótapéták régóta díszítik belső tereinket. Szívesen helyezzük fel őket hálószobánkba, nappalinkba és a gyermekeink számára kialakított helyiségekbe.De mi a helyzet a konyhával?Segítünk eldönteni, hogy milyen anyagot és mintát válasszon a fotótapétájához, hogy az tökéletesen illesz

több
A nappali berendezése Provence stílusban! Inspirációk és ötletek a rusztikus varázsa eléréséhez
20.05.2021

A vidéki egyszerűség és kényelem jegyében megőrzött belső térről álmodik? Szeretné, hogy otthona tükrözze a vidéki élet varázsait, valamint a francia otthon esztétikáját és eleganciáját? Megmutatjuk, hogyan rendezhessen be egy nappalit úgy, hogy egy kicsit megérezhesse benne a festői Provence stílust.

több
Üveg vagy fa vágódeszka? Ismerje meg a vágódeszkák hatékony tisztításának és a rajtuk lévő szennyeződések eltávolításának módjait
21.04.2021

A vágódeszkák az ételkészítés szerves részét képezik. Nehéz elképzelni a hús- vagy kenyérszeletelést vágódeszka nélkül. Milyen vágódeszkát válasszunk?

több