Hogyan díszítsük otthonunkat városi dzsungel stílusában? Városi dzsungel titkok nélkül

Hogyan díszítsük otthonunkat városi dzsungel stílusában

Vannak-e itt messziföldi utazás szerelmesei, akik szeretnének egzotikus vakáció emlékeket otthonukba elhelyezni? Az egzotikus növények, állati motívumok által inspirált belső térben fogod magad érezni , akár a távoli Amazonás dzsungelében, vagy a napsütötte Afrikában.

Városi dzsungel stílus - beltéri jellemzők

A belsőépítészeti trendek folyamatosan változnak, de vannak időtlen ötletek, amelyek soha nem mennek ki a divatból. Az egyik ilyen ötlet az, hogy természetes elemeket, például fát, követ vagy növényeket használjunk csábító környezet megteremtéséhez. Ezek az elemek élénkítenek minden teret, és ennek köszönhetően otthon érezzük magunkat.

És erről szól a városi dzsungel stílusa. Ez egy olyan stílus, amely gyakran természetes és organikus megjelenést tartalmaz, színes akcentusokkal és hűvös hangulattal. A városi dzsungelt a növényzet bősége jellemzi, de nemcsak növények formájában, hanem dekoratív elemek, például virágmotívummal ellátott tapéta vagy egzotikus növényekkel ellátott plakátok is.

A városi dzsungel stílusban kialakított belső tér tele lesz föld, fa és terrakotta színekkel. Feltételezzük, hogy a falaknak fehérnek kell lenniük, hogy kiváló háttérré váljanak a zöld díszek és a természetes fa számára. Érdemes azonban a falak és a mennyezet vonzóbb színeire gondolni, és megkockáztatni például a sötétzöld színt.

Hogyan díszítsük otthonunkat városi dzsungel stílusában

Cserepes növények a városi dzsungelben

A városi dzsungel stílusának a legfontosabb elemei a növények. Mégpedig növények nagy mennyiségben! Ezért ne legyél visszafogott a díszítés során. Játssz tetszés szerint a növényzet mennyiségével, típusaival és színeivel. Minél több növény van az otthonodban, annál jobb!

Ne feledd azonban, hogy legyél megfelelően felkészülve, mielőtt megvásárolnád őket. Ellenőrizd, hogy milyen típusú talajra és mennyi napfényre van szükségük, és milyen gyakran kell öntözni. Keress olyan növényeket, amelyek megfelelnek a tapasztalati szintednek.

A beltéri növényeket leggyakrabban a városi dzsungel stílusában tervezett belső terekhez használják:

• Lántlevelű fikusz
• Banánfa
• Alokázia
• Könnyező pálma

• Pompás papagájvirág
• Aranypálma
• Például kúszónövények. Arany epipremnum vagy philodendron

Érdemes a hagyományos pozsgás növényeket és kaktuszokat is bevonni az elrendezésbe. Ezenkívül megprobálhatod az úgynevezett sarjika palántáinak használatát is.

Hogyan díszítsük otthonunkat városi dzsungel stílusában

Berendezések és kiegészítők a városi dzsungel szellemében

A városi dzsungel stílusában a tér leginkább alkalmas bútorokhoz és dekorációkhoz, amelyek természetes anyagokból, például fonott, fából, bambuszból vagy terrakottából készülnek. Ezek az anyagok nemcsak kiegészítik a városi dzsungel stílusát, hanem sokkal tartósabbak lesznek, mint a műanyag berendezés.

A szekrény, a fiókos szekrény és az asztal mellett nem hagyhatod ki a városi dzsungel stílusában kialaktott könyvespolcokat. Ezek elengedhetetlenek a szoba kialakításához ebben a stílusban, mivel ideálisak cserepes növények megjelenítéséhez. Különböző helyeken és különböző magasságokban elhelyezhetőek. Helyezze őket a TV, az ágy vagy a kanapé fölé. Az ablak felett lógjanak mennyezeti polcok, hogy tetszetősen kitehesd a kúszónövényeket. Ha valami feltűnőbbet szeretnél, érdemes gondolkodni egy létrára emlékeztető fa állvány megvásárlásán, és például kaktuszokat vagy más cserepes növényeket helyezni rá.

Egy kis otthonosságot a szobához plüss kanapék és puffok, gyapjú takarók és párnák, valamint bozontos szőnyegek adnak hozzá. Egzotikus hangulatot adhat a falak virágmintás makráma, faliszőnyeg vagy poszter . Nagyon divatossá vált a lamellák használata is, amelyek a fatörzsekhez hasonlóan büszkén jelennek meg a falon. Érdemes ötletesen kombinálni a trópusi zöld tapétát a lamperiával.

Hogyan díszítsük otthonunkat városi dzsungel stílusában

Hogyan díszítsük otthonunkat városi dzsungel stílusában

Természeti témájű fali dekorációk

A városi dzsungel stílusában lévő ház számára a leveles és virágmintás, tájképfestmények és más díszítőelemek, amelyek a természeti motívumok összpontosítanak, tökéletesek lesznek.A legnagyobb figyelmet a dzsungel motívummal rendelkező háttérképekre vagy a trópusi mintákra kell fordítani. A városi dzsungel klímájának belsőépítészeti tervei elsősorban a kreativitásunkon alapulnak, így te is elkészítheted faldekorációkat. A szobanövényekből származó keretek és levelek elegendőek ahhoz, hogy gyönyörű metszeteket készíts.

Néhány jól megválasztott kiegészítéssel és számtalan növénnyel nagyon könnyű a belső térnek adni a "dzsungel" hangulatát. Semmi sem akadályoz meg a városi dzsungel kialakításában egy ház vagy lakás minden szobájában. Hagyd, hogy a képzeleted elszabaduljon, és teremtsd meg ezt a rendkívüli légkört otthonodban.

Olvassa az alábbiakat is:
Rusztikus hálószoba – ötletek, amelyek inspirálnak a szoba felfrissítésére!
13.05.2022

Rusztikus hálószoba – ötletek, amelyek inspirálnak a szoba felfrissítésére!

Szeretnél rusztikus ötleteket bevezetni hálószobádba? Kifejezetten az Ön számára választottuk ki a rusztikus dekoráció legfontosabb jellemzőit. Ezek az ötletek egyszerre teszik melegsé és hangulatossá a belső teret - ahogy az egy vidéki stílushoz illik.

több
Home office – otthoni irodák elrendezése 5-féleképpen
16.03.2022

Home office – otthoni irodák elrendezése 5-féleképpen

Otthoni iroda esetén sokkal személyesebb karaktert adhatunk a helyiségnek. Érdemes gondoskodni arról, hogy környezetünkben legyenek olyan dolgok, amelyek örömet okoznak, inspirálnak. Az iroda állítólag funkcionális, de sokkal jobb olyan helyen dolgozni, ahol látható a személyiségünk.

több
A színek varázsa - a belső színek kiválasztásának szabályai
08.12.2021

A színek varázsa - a belső színek kiválasztásának szabályai

A lakberendezés nagy kihívást jelenthet. A felújítás során megtervezendő dolgok között van egy, amire a legtöbb időt fordítjuk. Ha színpalettát kell választunk egy helyiséghez, néhányan nem bírunk aludni emiatt. Van azonban néhány egyszerű módja annak, hogy színsémát válasszuk az adott térhez. Megsúgjuk hogy

több
Hogyan rendezzünk be a nappalit skandináv stílusban - ötletek a berendezéshez
20.09.2021

Hogyan rendezzünk be a nappalit skandináv stílusban - ötletek a berendezéshez

A Skandinávia által ihletett tér legyen funkcionális, harmónikus és frissesség jellemezze. A skandináv stílusban kialakított belső tereket a szigorúság jellemzi, de az átgondolt kiegészítőknek köszönhetően a szobák esztétikusabbá és hangulatosabbá válnak. azt tanácsoljuk hogyan rendezzünk be egy nappalit a nordic h&a

több